
مغولستان

پایتخت | اولان باتر |
---|---|
جمعیت | 3.5 میلیون نفر |
مساحت | 1.556.000 کیلومتر مربع |
پیش شماره | +976 |
واحد پولی | توگریک مغولستان (MNT) |
مغولستان
کشور مغولستان (Mongolia) کشوری وسیع و بینظیر در قلب آسیای مرکزی است که با تاریخ پر فراز و نشیب خود و جغرافیای خاصش یکی از جاذبههای اصلی منطقه به شمار میرود. این کشور با فرهنگ قدیمی، مردمانی مهماننواز و مناظر طبیعی شگفتانگیز، در حال حاضر بهعنوان یک مقصد گردشگری خاص و یکی از مهمترین کشورهای آسیایی شناخته میشود. در این مقاله، به بررسی تاریخ، جغرافیا، فرهنگ، اقتصاد و جاذبههای گردشگری مغولستان پرداخته خواهد شد.
تاریخ کشور مغولستان
دوران باستان و امپراتوری مغول
تاریخ مغولستان به هزاران سال قبل بازمیگردد. در دوران باستان، این منطقه محل سکونت اقوام مختلفی بود که بهویژه در دورههای مختلف مهاجرتهای زیادی به این نواحی داشتهاند. اما تاریخ مغولستان از قرن ۱۳ میلادی بهویژه با ظهور چنگیز خان وارد فصلی جدید شد. چنگیز خان، بنیانگذار امپراتوری مغول، موفق شد یکی از بزرگترین و قدرتمندترین امپراتوریهای تاریخ را تأسیس کند که بخشهای زیادی از آسیا و اروپا را شامل میشد.
امپراتوری مغولستان در دوران اوج خود در قرن ۱۳ و ۱۴ میلادی بیش از نیمی از جهان را تحت سلطه خود داشت. چنگیز خان و جانشینان او با استفاده از استراتژیهای نظامی بینظیر، قلمرو وسیعی را ایجاد کردند که تأثیرات زیادی بر تاریخ جهان گذاشت.
دوران پس از چنگیز خان و فروپاشی امپراتوری مغول
پس از مرگ چنگیز خان در سال ۱۲۲۷ میلادی، امپراتوری مغول به تقسیمات مختلفی تبدیل شد و فرزندان و نوادگان او هر یک بر بخشهایی از سرزمینهای وسیع مغول حکومت کردند. با این حال، به تدریج، قدرت مغولها کاهش یافت و در نهایت در قرن ۱۷ میلادی، مغولستان به بخشهایی از چین و روسیه تقسیم شد.
تاریخ معاصر مغولستان
در قرن ۱۹ میلادی، مغولستان تحت نفوذ چین قرار گرفت. اما در اوایل قرن ۲۰، با تأسیس جمهوری مغولستان در سال ۱۹۱۱ و اعلام استقلال از چین، این کشور بهطور رسمی به یک دولت مستقل تبدیل شد. در سال ۱۹۲۴، مغولستان بهطور کامل تحت تأثیر اتحاد جماهیر شوروی قرار گرفت و به جمهوری خلق مغولستان تبدیل شد. پس از فروپاشی شوروی در ۱۹۹۰، مغولستان به سمت دموکراسی سوق یافت و در حال حاضر یک جمهوری دموکراتیک است.
جغرافیا و اقلیم کشور مغولستان
موقعیت جغرافیایی
مغولستان کشوری بینظیر در قلب آسیای مرکزی است که با چین و روسیه هممرز است. این کشور مساحتی بالغ بر ۱٬۵۵۶٬۰۰۰ کیلومتر مربع دارد و از این جهت بیست و یکمین کشور بزرگ جهان به حساب میآید. مغولستان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود، یکی از کشورهای فاقد دسترسی به دریا است. این کشور بیشتر از دشتهای وسیع، کوههای بلند و بیابانهای خشک تشکیل شده است.
اقلیم مغولستان
مغولستان دارای اقلیم قارهای خشک است. تابستانها گرم و خشک و زمستانها بسیار سرد است. در برخی مناطق مغولستان، دمای هوا در زمستان به زیر -۴۰ درجه سانتیگراد نیز میرسد. این کشور بهطور کلی دارای تغییرات شدید دما در فصول مختلف است و این تغییرات به شدت بر زندگی مردم تأثیر میگذارد. مغولستان همچنین به خاطر بیابانهای وسیع خود، بهویژه بیابان گبی معروف است که یکی از بزرگترین بیابانهای آسیا به شمار میرود.
تنوع زیستی
با وجود شرایط جغرافیایی سخت، مغولستان زیستگاههای مختلفی برای گونههای متنوع گیاهی و جانوری دارد. از جمله گونههای جانوری مهم این کشور میتوان به گوزنها، ببرها، شترها و گوسفندهای وحشی اشاره کرد. گربههای برفی نیز در برخی از مناطق کوهستانی مغولستان زندگی میکنند.
فرهنگ و جامعه کشور مغولستان
زبان
زبان رسمی مغولستان زبان مغولی است. این زبان از خانواده زبانهای ترکی-تاتاری است و به خط مغولی نوشته میشود. در کنار زبان مغولی، زبانهای روسی و انگلیسی نیز در میان مردم مغولستان استفاده میشود، بهویژه در مدارس و در عرصههای اقتصادی و تجاری.
مذهب
مذهب رسمی مغولستان، بوداگرایی تبتی است که پس از ورود راهبان بودایی از هند و تبتیها به این منطقه در قرن ۱۷ میلادی در مغولستان رواج پیدا کرد. در حال حاضر، بیشتر مردم مغولستان پیرو مذهب بودا هستند، اما اقلیتهایی از مسلمانان، مسیحیان و شمنها نیز در این کشور زندگی میکنند.
آداب و رسوم
مغولستان یک کشور با سنتهای دیرینه است. یکی از مهمترین و معروفترین جشنهای این کشور، جشن نادام است که در تابستان برگزار میشود. این جشن شامل مسابقات سوارکاری، کشتی و تیراندازی است و نمایانگر فرهنگ و تاریخ مغولها است. علاوه بر این، مغولها به حفظ سنتهای قدیمی مانند شکار با شاهین، زندگی در چادرهای یورت (yurt) و جشنهای مربوط به کشاورزی و دامداری اهمیت زیادی میدهند.
اقتصاد کشور مغولستان
منابع طبیعی
مغولستان کشوری غنی از منابع طبیعی است. این کشور دارای معادن بزرگی از جمله زغالسنگ، طلا، مس، نقره و اورانیوم است. این منابع طبیعی به بخش مهمی از اقتصاد کشور تبدیل شدهاند و مغولستان یکی از بزرگترین صادرکنندگان مواد معدنی در منطقه است.
کشاورزی و دامداری
کشاورزی و دامداری نیز در اقتصاد مغولستان نقش مهمی دارند. مردم مغولستان از قدیمالایام به دامداری پرداختهاند و حیواناتی مانند گوسفند، گاو، شتر و اسب جزء اصلی اقتصاد سنتی این کشور به شمار میروند. در حال حاضر، محصولات کشاورزی مانند گندم، جو و سیبزمینی در این کشور کشت میشوند.
صنعت و خدمات
صنعت در مغولستان در حال رشد است. بخشهای مختلفی همچون صنایع معدنی، تولیدات انرژی، ساختوساز و ماشینآلات در حال توسعه هستند. همچنین، صنعت گردشگری در سالهای اخیر با رشد چشمگیری روبهرو بوده است. مغولستان به دلیل طبیعت بکر و فرهنگ منحصر بهفرد خود، مقصدی جذاب برای گردشگران از سراسر جهان است.
جاذبههای گردشگری کشور مغولستان
پارک ملی گورنسیای (Gorkhi-Terelj National Park)
این پارک ملی یکی از جاذبههای طبیعی مشهور مغولستان است که در نزدیکی پایتخت، اولانباتر، واقع شده است. پارک گورنسیای با دمنوشهای زیبای کوهستانی، رودخانههای تمیز و صخرههای عظیم خود مقصدی عالی برای علاقهمندان به کوهنوردی و طبیعتگردی است.
بیابان گبی (Gobi Desert)
بیابان گبی بزرگترین بیابان آسیا است که مساحتی بالغ بر ۱٬۰۰۰٬۰۰۰ کیلومتر مربع دارد. این بیابان با مناظر شگفتانگیز خود و دمای شدید، به یک مقصد منحصر بهفرد برای گردشگران تبدیل شده است. در این بیابان، میتوان حیات وحش بینظیری را مشاهده کرد.
زندگی در یورتها
یورتها چادرهای سنتی مغولها هستند که هنوز در برخی مناطق مغولستان مورد استفاده قرار میگیرند. گردشگران میتوانند با زندگی سنتی مغولها آشنا شوند و در این یورتها اقامت کنند.
اولانباتر (Ulaanbaatar)
پایتخت مغولستان، اولانباتر، یکی از جذابترین شهرهای این کشور است. این شهر مملو از آثار تاریخی، موزهها، معابد بودایی و بازارهای سنتی است. همچنین، اولانباتر بهعنوان مرکز اقتصادی و فرهنگی مغولستان شناخته میشود.
مغولستان

پایتخت | اولان باتر |
---|---|
جمعیت | 3.5 میلیون نفر |
مساحت | 1.556.000 کیلومتر مربع |
پیش شماره | +976 |
واحد پولی | توگریک مغولستان (MNT) |

اطلاعات مقاله
جدید ترین مقالات
جدید ترین بیوگرافی ها

نظرات کاربران
هنوز نظری ثبت نشده است.