رسانه هوردای


موزیک فیلم و سریال ورزش خبری بازی و گیم آموشی بیوگرافی همکاری خدمات تماس با ما

کشور برزیل

کشور برزیل
اطلاعات زمینه
پایتخت شهر برازیلیا (Brasília)
جمعیت بیش از 216 میلیون نفر
مساحت حدود 8.5 میلیون کیلومتر مربع
پیش شماره +55

برزیل


کشور برزیل (Brazil) با مساحتی بالغ بر 8,515,767 کیلومتر مربع پهناورترین کشور در آمریکای جنوبی و پنجمین کشور بزرگ جهان از نظر مساحت محسوب می شود. این کشور با کشورهای زیادی همچون آرژانتین بولیوی کلمبیا پرو ونزوئلا و اروگوئه هم مرز است و تنها کشور در آمریکای جنوبی است که با هر کشور دیگری به جز شیلی و اکوادور مرز زمینی دارد.

برزیل در منطقه ای استوایی قرار دارد و این موقعیت جغرافیایی منحصربه فرد باعث شده تا این کشور یکی از متنوع ترین منابع زیستی جهان را در اختیار داشته باشد. جنگل های آمازون که بزرگ ترین جنگل بارانی جهان است بخش عظیمی از شمال این کشور را در بر می گیرد و نقش حیاتی در تعادل اکولوژیکی سیاره ایفا می کند.

تاریخچه پیدایش کشور برزیل و سیر تحولات سیاسی آن تا امروز

سرزمین برزیل پیش از ورود اروپایی ها محل زندگی اقوام بومی متعدد مانند توپی گوارانی و آراواک بود. در سال 1500 میلادی پرتغالی ها به رهبری پدرو آلوارس کابرال به سواحل برزیل رسیدند و این کشور را مستعمره پرتغال اعلام کردند.

در قرن نوزدهم با تضعیف حکومت پرتغال برزیل در سال 1822 اعلام استقلال کرد و به امپراتوری مشروطه تبدیل شد. با گذر زمان و گسترش تحرکات جمهوری خواهانه سلطنت در سال 1889 به پایان رسید و جمهوری برزیل تأسیس شد.

در قرن بیستم برزیل دوره هایی از حکومت های نظامی کودتا و دموکراسی را تجربه کرد. سرانجام از دهه 1980 به بعد روند تثبیت دموکراسی آغاز شد و امروز برزیل یکی از بزرگ ترین کشورهای دموکراتیک جهان با نظام جمهوری فدرال محسوب می شود.

جمعیت برزیل و تنوع قومیتی و فرهنگی در میان مردم این کشور

برزیل با جمعیتی حدود 217 میلیون نفر (تا سال 2024) پرجمعیت ترین کشور آمریکای جنوبی و ششمین کشور پرجمعیت جهان است. این جمعیت ترکیبی از قومیت های مختلف است که حاصل قرن ها مهاجرت استعمار برده داری و آمیزش فرهنگی است.

اکثر مردم برزیل به زبان پرتغالی صحبت می کنند و این کشور تنها کشور پرتغالی زبان در قاره آمریکاست. در کنار آن گویش های بومی آلمانی ژاپنی اسپانیایی و حتی ایتالیایی در برخی مناطق شنیده می شوند.

فرهنگ برزیل تلفیقی است از تأثیرات اروپایی آفریقایی و بومی که در هنر موسیقی غذا و آداب اجتماعی این کشور کاملاً مشهود است. کارناوال برزیل یکی از نمادهای فرهنگی این کشور است که میلیون ها گردشگر را هر ساله جذب می کند.

اقتصاد برزیل از تولیدات کشاورزی تا قدرت صنعتی و معدنی در جهان

برزیل دارای یکی از بزرگ ترین اقتصادهای جهان است و در رتبه نهم اقتصادهای بزرگ جهان بر اساس تولید ناخالص داخلی (GDP) قرار دارد.

این کشور در زمینه کشاورزی بسیار قدرتمند است و یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان سویا قهوه شکر و گوشت گاو در دنیاست. همچنین بخش معدنی آن غنی از منابعی همچون سنگ آهن بوکسیت طلا و نفت است.

در کنار منابع طبیعی صنایع تولیدی خودروسازی هوافضا و پتروشیمی نیز از ستون های اصلی اقتصاد برزیل به شمار می روند. علاوه براین برزیل یکی از اعضای مهم گروه BRICS است که اقتصادهای نوظهور و در حال رشد را شامل می شود.

نظام سیاسی و ساختار حکومتی برزیل با تمرکز بر جمهوری فدرال

برزیل یک جمهوری فدرال دموکراتیک است که از 26 ایالت و یک منطقه فدرال (برازیلیا) تشکیل شده است. این کشور دارای سه قوه مجزا شامل قوه مجریه مقننه و قضائیه است که طبق قانون اساسی سال 1988 فعالیت می کنند.

رئیس جمهور هم زمان رئیس دولت و فرمانده کل نیروهای مسلح محسوب می شود و از طریق انتخابات عمومی هر چهار سال یک بار انتخاب می شود. همچنین قوه قانون گذاری شامل مجلس نمایندگان و سنا است.

احزاب سیاسی متعددی در این کشور فعالیت دارند و انتخابات در فضای رقابتی با مشارکت گسترده مردم برگزار می شود. برزیل همچنین نظام قضایی پیشرفته ای دارد که به صورت مستقل عمل می کند.

نقش برزیل در سیاست جهانی و سازمان های بین المللی

برزیل نقش مؤثری در سیاست خارجی و تعاملات جهانی ایفا می کند و از جمله اعضای فعال سازمان ملل متحد سازمان کشورهای آمریکایی سازمان تجارت جهانی و گروه G20 است.

این کشور به عنوان یک قدرت منطقه ای در آمریکای لاتین در حل و فصل بحران های سیاسی منطقه نقش آفرینی می کند. همچنین عضویت در گروه BRICS (به همراه چین روسیه هند و آفریقای جنوبی) جایگاه برزیل را در سطح جهانی تثبیت کرده است.

برزیل همواره سیاست خارجی مستقل و چندجانبه گرایانه ای داشته و روابط دیپلماتیک خود را با اکثر کشورهای دنیا حفظ کرده است.

وضعیت آموزش در برزیل چالش ها و پیشرفت های نظام آموزشی

نظام آموزشی برزیل در سال های اخیر با سرمایه گذاری های دولتی دستخوش تحولاتی شده است. آموزش ابتدایی رایگان و اجباری است و دولت تلاش می کند عدالت آموزشی را در سراسر کشور برقرار کند.

دانشگاه های برزیل مانند دانشگاه سائو پائولو و دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو در سطح بین المللی شناخته شده اند. با این حال هنوز چالش هایی مانند نابرابری در دسترسی به آموزش کمبود امکانات در مناطق دورافتاده و کیفیت پایین برخی مدارس پابرجاست.

در سال های اخیر آموزش دیجیتال و گسترش آموزش فنی و حرفه ای نیز مورد توجه قرار گرفته است تا پاسخگوی نیازهای بازار کار و توسعه صنعتی باشد.

صنعت گردشگری برزیل و محبوب ترین جاذبه های توریستی این کشور

گردشگری یکی از بخش های مهم اقتصادی و فرهنگی برزیل به شمار می رود. مناظر طبیعی شگفت انگیز سواحل زیبا جنگل های بارانی فرهنگ موسیقی و کارناوال های پرشور از دلایل اصلی جذب گردشگران هستند.

ریو دو ژانیرو با مجسمه مسیح منجی (Christ the Redeemer) و سواحل مشهورش مانند کوپاکابانا و ایپانما در صدر لیست مقاصد توریستی این کشور قرار دارد.

همچنین جنگل آمازون آبشار ایگواسو در مرز با آرژانتین و شهر تاریخی سالوادور با معماری استعماری پرتغالی از جمله جاذبه های مهم دیگر هستند.

تنوع زبانی دینی و فرهنگی مردم برزیل در زندگی روزمره

در کنار زبان پرتغالی که زبان رسمی کشور است صدها زبان بومی و مهاجرتی دیگر نیز در برزیل رایج هستند. زبان های بومی در قبایل آمازون همچنان استفاده می شوند و برخی شهرهای جنوبی کشور میزبان جوامع آلمانی زبان هستند.

از نظر مذهبی اکثریت مردم برزیل مسیحی و پیرو کلیسای کاتولیک هستند. با این حال ادیان دیگر مانند پروتستانتیسم آیین های آفریقایی-برزیلی مانند کاندومبله و اومباندا اسلام و یهودیت نیز در این کشور حضور دارند.

تنوع فرهنگی به ویژه در غذا موسیقی و لباس های محلی برزیلی مشهود است و هر منطقه سبک زندگی و هویت خاص خود را دارد.

ورزش در برزیل فوتبال افتخارات جهانی و دیگر رشته های پرطرفدار

فوتبال در برزیل نه تنها یک ورزش بلکه بخشی از هویت ملی این کشور است. برزیل با داشتن 5 قهرمانی در جام جهانی فوتبال پرافتخارترین کشور در تاریخ این رقابت هاست. بازیکنانی چون پله روماریو رونالدو رونالدینیو و نیمار از جمله چهره های جهانی این ورزش هستند.

علاوه بر فوتبال ورزش های دیگری همچون والیبال بسکتبال ورزش های رزمی مانند جیو-جیتسو برزیلی و فرمول یک نیز محبوبیت دارند.

برزیل میزبان رویدادهای بزرگی چون جام جهانی فوتبال 2014 و بازی های المپیک 2016 بوده است که توانست ظرفیت های این کشور در مدیریت رویدادهای جهانی را به نمایش بگذارد.

چالش های محیط زیستی برزیل و تلاش ها برای حفاظت از منابع طبیعی

با وجود منابع طبیعی غنی برزیل با چالش های زیست محیطی متعددی روبه روست. جنگل زدایی گسترده در آمازون آلودگی رودخانه ها تهدید گونه های جانوری و تغییرات اقلیمی از جمله مسائل اساسی هستند.

دولت برزیل در سال های اخیر تحت فشارهای جهانی مجبور به اتخاذ سیاست هایی در جهت کاهش جنگل زدایی شده است. همچنین پروژه هایی برای توسعه انرژی های پاک بازیافت و حفاظت از تنوع زیستی آغاز شده اند.

مشارکت فعال سازمان های مردم نهاد محققان و جوامع بومی در این مسیر نقش بسیار مؤثری داشته است.

تگ‌ های این مقاله:

نظرات کاربران

هنوز نظری ثبت نشده است.

ارسال نظر