دیدنی‌های چین

معرفی کشور چین

همه چیز درباره چین؛ دیدنی‌ها، فرهنگ و غذا

اگر به دنبال اطلاعات کامل درباره کشور چین هستید، از دیدنی‌ترین جاها گرفته تا فرهنگ و غذاهای محلی، این مقاله دقیقاً برای شما نوشته شده است.

همه چیز درباره چین

آشنایی با امپراتوری باستانی چین

چین با تاریخی بیش از 5000 سال یکی از کهن ترین تمدن های جهان و پرجمعیت ترین کشور دنیاست. این سرزمین با مساحتی حدود 9.6 میلیون کیلومتر مربع چهارمین کشور بزرگ جهان پس از روسیه کانادا و آمریکا محسوب می شود. چین با میراث غنی فرهنگی تاریخی هنری و غذایی خود همواره نگاه ها را به سوی خود جلب کرده است. در این مقاله جامع به بررسی عمیق فرهنگ سنت ها غذاها جاذبه های گردشگری و سایر جنبه های شگفت انگیز این کشور اسرارآمیز می پردازیم.

فرهنگ چین مجموعه ای پیچیده و متنوع از سنت ها آداب و رسوم فلسفه هنر و ادبیات است که در طول هزاران سال شکل گرفته و تکامل یافته است. تأثیر فرهنگ چینی نه تنها در کشورهای آسیای شرقی مانند ژاپن کره و ویتنام قابل مشاهده است بلکه امروزه در سراسر جهان نیز احساس می شود.

تاریخ و تمدن کهن چین

سلسله های امپراتوری چین

تاریخ چین با سلسله های متعدد امپراتوری شکل گرفته است که هر کدام نقش مهمی در توسعه فرهنگ و تمدن این کشور داشته اند

سلسله شیا (2070-1600 قبل از میلاد) اولین سلسله افسانه ای چین که توسط یو بزرگ تأسیس شد.

سلسله شانگ (1600-1046 قبل از میلاد) اولین سلسله تاریخی با شواهد باستان شناسی قطعی که در آن هنر برنزکاری و خط چینی اولیه توسعه یافت.

سلسله ژو (1046-256 قبل از میلاد) طولانی ترین سلسله در تاریخ چین که در آن آموزه های کنفوسیوس و لائوتسه شکل گرفت.

سلسله چین (221-206 قبل از میلاد) اولین امپراتوری متحد چین توسط امپراتور چین شی هوانگ که دیوار بزرگ چین را گسترش داد.

سلسله هان (206 قبل از میلاد تا 220 میلادی) دوره طلایی هنر فرهنگ و فناوری که جاده ابریشم را توسعه داد.

سلسله تانگ (618-907) یکی از بزرگترین عصرهای طلایی چین با گسترش بودیسم هنر و ادبیات.

سلسله سونگ (960-1279) عصر نوآوری اختراع باروت چاپ و قطب نما.

سلسله یوان (1271-1368) تأسیس شده توسط مغول ها به رهبری کوبلای خان.

سلسله مینگ (1368-1644) بازگشت به حکومت چینی ها با ساخت شهر ممنوعه در پکن.

سلسله چینگ (1644-1912) آخرین سلسله امپراتوری چین که توسط منچوها تأسیس شد.

چین مدرن

پس از پایان سلسله چینگ در سال 1912 چین وارد دوره جمهوری شد. در سال 1949 حزب کمونیست چین به رهبری مائو زدونگ قدرت را به دست گرفت و جمهوری خلق چین را تأسیس کرد. از دهه 1980 چین اصلاحات اقتصادی گسترده ای را آغاز کرد که منجر به رشد اقتصادی چشمگیر شد. امروزه چین دومین اقتصاد بزرگ جهان و یکی از قدرت های اصلی جهانی است.

فرهنگ و سنت های چینی

همه چیز درباره چین از دیدنی ها تا فرهنگ و غذاشما را به سفری خیال انگیز در دل یکی از کهن ترین تمدن های جهان می برد. سنت ها و آیین های چینی ریشه در قرن ها تاریخ و فلسفه دارند؛ از مراسم باشکوهی چون جشن بهار و جشنواره فانوس تا آموزه های عمیق کنفوسیوس و افسانه های کهن. در زندگی روزمره احترام به بزرگان آداب دقیق غذا خوردن و نمادهایی چون اژدها و نیلوفر آبی بازتابی از این فرهنگ اصیل اند. آشنایی با این ویژگی های فرهنگی نه تنها شناخت شما را از چین عمیق تر می کند بلکه سفرتان را به تجربه ای فراموش نشدنی تبدیل خواهد کرد.

فلسفه و مذاهب چینی

فرهنگ چینی تحت تأثیر سه جریان فلسفی و مذهبی اصلی شکل گرفته است

کنفوسیوسی آموزه های کنفوسیوس بر اخلاق روابط خانوادگی احترام به بزرگترها و هارمونی اجتماعی تأکید دارد. این فلسفه بیش از 2500 سال بر تفکر و رفتار چینی ها تأثیر گذاشته است.

تائوئیسم فلسفه ای که توسط لائوتسه بنیان نهاده شد و بر هماهنگی با طبیعت سادگی و تعادل تأکید دارد. مفهوم “تائو” یا “راه” در این فلسفه جوهره هستی و قانون طبیعت است.

بودیسم این مذهب در قرن اول میلادی از هند به چین وارد شد و با فرهنگ محلی ترکیب شده بودیسم چینی (چان یا ذن) را شکل داد که تأثیر عمیقی بر هنر معماری و تفکر چینی داشته است.

خانواده و ارزش های اجتماعی

خانواده در فرهنگ چینی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برخی از ارزش های کلیدی عبارتند از

احترام به بزرگترها (Xiao) فرزندان باید به والدین و اجداد خود احترام بگذارند و از آنها مراقبت کنند.

وفاداری به خانواده منافع خانواده بر منافع فردی اولویت دارد.

حفظ آبرو (Mianzi) حفظ وجهه و اعتبار شخصی و خانوادگی بسیار مهم است.

هارمونی (He) حفظ هماهنگی در روابط اجتماعی و پرهیز از درگیری آشکار.

تلاش و پشتکار ارزش قائل شدن برای تحصیلات کار سخت و موفقیت.

جشن ها و مناسبت های مهم چینی

دیدنی های چین تنها به مناظر طبیعی و آثار تاریخی محدود نمی شوند؛ جشن ها و مناسبت های سنتی نیز بخش مهمی از فرهنگ این کشور هستند که خود به جاذبه ای تماشایی تبدیل شده اند. جشن بهار یا سال نوی چینی جشن فانوس جشن نیمه پاییز و مراسم سنتی بسیاری دیگر فرصت هایی بی نظیر برای آشنایی با باورها لباس های سنتی موسیقی رقص و غذاهای ویژه مردم چین فراهم می کنند. اگر در زمان مناسبی به این کشور سفر کنید شرکت در این آیین ها تجربه ای منحصربه فرد و فراموش نشدنی خواهد بود.

فرهنگ چین سرشار از جشن ها و مناسبت های سنتی است که بسیاری از آنها بر اساس تقویم قمری چینی برگزار می شوند

سال نوی چینی (جشن بهاره) مهم ترین جشن سنتی چین که معمولاً در اواخر ژانویه یا اوایل فوریه برگزار می شود. این جشن با دید و بازدید خانوادگی غذاهای سنتی رقص اژدها و شیر و آتش بازی همراه است.

جشن فانوس پانزدهمین روز از اولین ماه تقویم قمری چینی که با روشن کردن فانوس های رنگارنگ و خوردن توپک های برنجی شیرین جشن گرفته می شود.

جشن فانوس چین

جشن قایق های اژدها (دوان وو) این جشن در پنجمین روز از پنجمین ماه تقویم قمری برگزار می شود و با مسابقات قایق رانی و خوردن زونگزی (کیک های برنجی پیچیده شده در برگ بامبو) همراه است.

جشن میانه پاییز (جشن ماه) در پانزدهمین روز از هشتمین ماه تقویم قمری برگزار می شود. خانواده ها برای تماشای ماه کامل دور هم جمع می شوند و کیک های ماه می خورند.

جشن چینگ مینگ (روز پاکسازی مقبره) روزی برای یادبود درگذشتگان که در آن مردم مقبره های نیاکان خود را تمیز می کنند.

هنرهای سنتی چینی

چین مهد هنرهای متنوعی است که بعضی از آنها هزاران سال قدمت دارند

خوشنویسی چینی یکی از قدیمی ترین و محترم ترین هنرهای چینی که در آن نوشتن کاراکترهای چینی با قلم مو به صورت هنری انجام می شود.

نقاشی چینی سبک سنتی نقاشی چینی (گوهوا) بر استفاده از قلم مو جوهر سیاه و گاهی رنگ های ملایم روی کاغذ یا ابریشم تأکید دارد. موضوعات رایج شامل طبیعت کوه ها رودخانه ها پرندگان و گل ها هستند.

کاغذبری چینی هنر برش طرح های ظریف روی کاغذ قرمز که معمولاً برای تزئین پنجره ها و درها در مناسبت های خاص استفاده می شود.همه چیز درباره چین

اپرای چینی شکلی از نمایش سنتی که ترکیبی از موسیقی آواز رقص نمایش و هنرهای رزمی است. انواع مختلفی از اپرای چینی وجود دارد اما مشهورترین آنها اپرای پکن است.

سفالگری و چینی سازی چین به خاطر ظروف چینی با کیفیت بالا مشهور است به ویژه ظروف چینی آبی و سفید که از دوران سلسله یوان و مینگ به بعد تولید می شد.

هنرهای رزمی کونگ فو تای چی و سایر هنرهای رزمی چینی نه تنها روش های دفاع شخصی بلکه فلسفه ها و روش های زندگی هستند.

آشپزی و غذاهای چینی

آشپزی چینی یکی از متنوع ترین و پیچیده ترین سنت های آشپزی در جهان است. با تاریخی بیش از 3000 سال غذاهای چینی ترکیبی از ذائقه ها بافت ها رنگ ها و تکنیک های پخت متنوع را ارائه می دهند.

هشت سبک آشپزی اصلی چینی

آشپزی چینی معمولاً به هشت سبک منطقه ای اصلی تقسیم می شود

آشپزی سیچوان (川菜 – Chuān Cài) مشهور به خاطر طعم تند و استفاده از فلفل سیچوان و هل سیچوان. غذاهای معروف شامل مرغ کونگ پائو توفوی مابو و ماهی تند بخارپز می شود.

آشپزی کانتونی (粤菜 – Yuè Cài) سبکی ظریف با تأکید بر تازگی مواد اولیه و تکنیک های پخت متنوع مانند بخارپز و سرخ کردن سریع. غذاهای معروف شامل دیم سام مرغ بریان و خوراک دریایی است.

آشپزی شاندونگ (鲁菜 – Lǔ Cài) یکی از قدیمی ترین سبک های آشپزی چینی با تأکید بر سرخ کردن بریان کردن و پخت با کاراملیزه کردن. مشهور به خاطر سوپ ها و غذاهای دریایی.

آشپزی جیانگسو (苏菜 – Sū Cài) تأکید بر انتخاب دقیق مواد اولیه و برش ظریف. معروف به خاطر ماهی رودخانه ای و غذاهای بخارپز.

آشپزی چجیانگ (浙菜 – Zhè Cài) مشهور به خاطر طعم های لطیف بافت نرم و ظاهر زیبای غذاها. خوراک دریایی ماهی بخارپز و مرغ دونگپو از غذاهای معروف این سبک هستند.

آشپزی فوجیان (闽菜 – Mǐn Cài) تأکید بر طعم اومامی سس های خوش عطر و خوراک دریایی. مشهور به خاطر سوپ توفو بادام و توپک های ماهی.

آشپزی هونان (湘菜 – Xiāng Cài) مشهور به خاطر طعم تند ترش و دودی. غذاهای معروف شامل مرغ تند هونان و گوشت دودی است.

آشپزی آنهویی (徽菜 – Huī Cài) تأکید بر پخت آرام و استفاده از گیاهان وحشی و خوراک کوهستانی. مشهور به خاطر خورشت ها و گوشت های بریان شده.

غذاهای معروف چینی

برخی از محبوب ترین غذاهای چینی در سراسر جهان عبارتند از

اردک پکنی یک غذای سنتی لوکس که از دوران سلسله مینگ رواج داشته است. اردک با پوست ترد و گوشت نرم همراه با پنکیک های نازک خیار پیازچه و سس هویسین سرو می شود.

دامپلینگ (جیائوزی) یکی از محبوب ترین غذاهای چینی که معمولاً در سال نوی چینی خورده می شود. خمیری پر شده با گوشت و سبزیجات که می تواند به روش های مختلف پخته شود.

نودل چینی انواع مختلفی از نودل در آشپزی چینی وجود دارد از نودل برنجی گرفته تا نودل تخم مرغ. لانژو لامیان (نودل دست ساز کشیده شده) و دان دان میان (نودل سیچوانی تند) از انواع محبوب هستند.

کنگ پائو جی دینگ (مرغ کونگ پائو) قطعات مرغ سرخ شده با فلفل خشک بادام زمینی و سبزیجات در سسی شیرین و تند.

مابو توفو توفو پخته شده در سس تند و گوشت چرخ کرده یک غذای محبوب سیچوانی.

چائو فان (برنج سرخ شده) برنج پخته شده که با تخم مرغ سبزیجات گوشت یا غذاهای دریایی سرخ می شود.

هوت پات (دیگ داغ) یک روش پخت اجتماعی که در آن مواد خام در سوپی جوشان سر میز پخته می شوند.

دیم سام مجموعه ای از اسنک های کوچک که در سبد بخار یا بشقاب های کوچک سرو می شوند مانند سیومای هاگائو و بائوزی.

نوشیدنی های چینی

چین همچنین برای نوشیدنی های متنوع خود مشهور است

چای چین مهد فرهنگ چای است و انواع متنوعی از چای مانند چای سبز لونگجینگ چای اولانگ چای پوئر و چای سفید را تولید می کند. مراسم چای چینی (گونگفو چا) یک سنت فرهنگی مهم است.

بایجیو یک نوع عرق قوی سنتی که از دانه های گندم یا برنج تقطیر می شود.

هوانگجیو شراب زرد چینی که از برنج یا ارزن تخمیر شده تهیه می شود.

نوشیدنی های گیاهی انواع دمنوش ها و نوشیدنی های گیاهی که در طب سنتی چینی استفاده می شوند.

جاذبه های گردشگری چین

گردشگری در چین تجربه ای فراتر از بازدید از بناهای تاریخی است. این کشور با تنوعی بی نظیر از جاذبه ها از دیوار بزرگ چین گرفته تا شهر ممنوعه معابد باستانی باغ های کلاسیک و طبیعت بکر گردشگران را از سراسر دنیا جذب می کند. هر منطقه از چین داستانی متفاوت برای گفتن دارد که می تواند روح ماجراجوی هر مسافری را بیدار کند.

میراث جهانی و بناهای تاریخی

دیوار بزرگ چین یکی از عجایب هفتگانه جهان با طول بیش از 21000 کیلومتر که برای محافظت از امپراتوری چین در برابر حملات اقوام شمالی ساخته شد.

شهر ممنوعه پکن بزرگترین مجموعه کاخی چوبی در جهان که به مدت 500 سال مقر امپراتوران چین بود. این مجموعه شامل 980 ساختمان با بیش از 8000 اتاق است.

ارتش سفالین شیان مجموعه ای از بیش از 8000 مجسمه سرباز اسب و ارابه جنگی در اندازه واقعی که برای محافظت از مقبره امپراتور چین شی هوانگ ساخته شده اند.

کاخ پوتالا در لهاسا مقر سنتی دالایی لاما و نماد فرهنگ تبتی در چین.

باغ های کلاسیک سوژو شاهکارهای معماری باغ چینی که تعادل کامل بین عناصر طبیعی و ساخته دست بشر را نشان می دهند.

باغ های کلاسیک سوژو

شهرهای مهم چین

شهرهای توریستی چین نقش پررنگی در جذب گردشگران بین المللی دارند و هرکدام بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی این کشور را به نمایش می گذارند. پکن با دیوار بزرگ و شهر ممنوعه اش شانگهای با آسمان خراش های مدرن و خیابان های تاریخی اش شی آن با ارتش سفالی و گویلین با طبیعت رویایی و رودخانه های پیچ در پیچ تنها بخشی از شهرهای توریستی چین هستند که نباید در سفر به این کشور از دست داد. این مقاصد گردشگری ترکیبی از گذشته و آینده را پیش روی شما می گذارند.

پکن (بیجینگ) پایتخت چین و مرکز سیاسی فرهنگی و آموزشی کشور. علاوه بر شهر ممنوعه و دیوار بزرگ کاخ تابستانی معبد بهشت و میدان تیان آنمن از جمله جاذبه های این شهر هستند.

شانگهای بزرگترین شهر و مرکز مالی چین. ترکیبی از معماری مدرن و استعماری خط افق خیره کننده و فرهنگ پویا.

شیان یکی از قدیمی ترین شهرهای چین و نقطه شروع جاده ابریشم. محل ارتش سفالین و دیوار شهر قدیمی.

گوانگژو (کانتون) شهری پویا در جنوب چین که برای غذا تجارت و نمایشگاه های بین المللی مشهور است.

هانگژو مشهور به خاطر دریاچه زیبای غربی و مناظر طبیعی چشم نواز.

چنگدو مرکز استان سیچوان و خانه پانداهای غول پیکر.

طبیعت و مناظر چشم نواز

کوه های هوانگشان (کوه های زرد) مشهور به خاطر منظره عجیب قله های گرانیتی درختان کاج و دریاهای ابر.

منطقه کارستی گویلین با تپه های مخروطی شکل و رودخانه های زیبا یکی از مناظر طبیعی مشهور چین.

جنگل سنگی کونمینگ ساختارهای سنگی عمودی که میلیون ها سال پیش در اثر فرسایش شکل گرفته اند.

پارک ملی جیوژایگو مشهور به خاطر دریاچه های آبی فیروزه ای آبشارها و جنگل های بکر.

منطقه حفاظت شده پانداهای غول پیکر در سیچوان خانه اصلی پانداهای غول پیکر که نماد ملی چین هستند.

زبان و ادبیات چینی

زبان چینی (ماندارین)

زبان رسمی چین ماندارین (پوتونگهوا) است که توسط بیش از 1 میلیارد نفر در سراسر جهان صحبت می شود. ویژگی های اصلی زبان چینی عبارتند از

نظام نوشتاری زبان چینی از کاراکترهای چینی (هانزی) استفاده می کند که هر کدام یک مفهوم یا ایده را نشان می دهند. امروزه حدود 8000 کاراکتر در استفاده روزمره وجود دارد اما یک فرد تحصیل کرده معمولاً 3000-4000 کاراکتر را می شناسد.

زبان آوایی چینی یک زبان تونال است یعنی تغییر در تن صدا می تواند معنای کلمه را تغییر دهد. زبان ماندارین دارای چهار تن اصلی و یک تن خنثی است.

گویش ها علاوه بر ماندارین گویش های متعدد دیگری در چین وجود دارد مانند کانتونی شانگهایی مین هاکا و غیره که در مناطق مختلف رایج هستند.

ادبیات چینی

ادبیات چینی یکی از قدیمی ترین و غنی ترین سنت های ادبی جهان است

کلاسیک های کنفوسیوسی متون اصلی کنفوسیوسی مانند “گفتارها” (آنالکت ها) “کتاب تغییرات” (ای چینگ) “کتاب اشعار” و “کتاب تشریفات” که پایه آموزش سنتی چینی بوده اند.

شعر کلاسیک چینی اشعار دوران سلسله تانگ و سونگ که توسط شاعرانی مانند لی بای دو فو و وانگ وی سروده شده اند.

رمان های کلاسیک چهار رمان بزرگ کلاسیک چین شامل “رویای اتاق سرخ” “سفر به غرب” “حاشیه آب” و “داستان سه پادشاهی” که بخشی جدایی ناپذیر از میراث ادبی چین هستند.

ادبیات معاصر آثار نویسندگان معاصر چینی مانند لو شون مو یان (برنده جایزه نوبل ادبیات 2012) یو هوا و دیگران.

اقتصاد و تجارت چین

تحول اقتصادی چین

چین در چند دهه اخیر تحول اقتصادی چشمگیری را تجربه کرده است. این کشور از یک اقتصاد برنامه ریزی شده متمرکز به دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شده است

اصلاحات اقتصادی از سال 1978 چین تحت رهبری دنگ شیائوپینگ سیاست درهای باز و اصلاحات اقتصادی را آغاز کرد که منجر به آزادسازی تدریجی اقتصاد شد.

رشد اقتصادی چین در سه دهه گذشته به طور متوسط رشد سالانه حدود 9.5 درصد را تجربه کرده است که یکی از سریع ترین نرخ های رشد اقتصادی در تاریخ جهان است.

تولید و صادرات چین به “کارخانه جهان” تبدیل شده است و بزرگترین صادرکننده کالا در جهان است. محصولات ساخت چین از اسباب بازی و پوشاک گرفته تا تلفن های هوشمند و تجهیزات پیشرفته در سراسر جهان یافت می شوند.

شرکت های فناوری پیشرو شرکت هایی مانند علی بابا تنسنت هواوی و شیائومی به بازیگران جهانی در عرصه فناوری تبدیل شده اند.

ابتکار کمربند و جاده

ابتکار کمربند و جاده (Belt and Road Initiative یا BRI) یک پروژه زیرساختی جاه طلبانه است که در سال 2013 توسط رئیس جمهور شی جین پینگ معرفی شد. این طرح به دنبال احیای جاده ابریشم باستانی از طریق

کمربند اقتصادی جاده ابریشم یک شبکه از راه آهن و جاده ها که چین را از طریق آسیای مرکزی به اروپا متصل می کند.

جاده ابریشم دریایی قرن 21 مسیرهای دریایی که چین را با جنوب شرق آسیا خاورمیانه آفریقا و اروپا متصل می کند.

این ابتکار شامل سرمایه گذاری در بنادر خطوط راه آهن جاده ها خطوط لوله و زیرساخت های دیگر در بیش از 70 کشور جهان است.

فناوری و نوآوری در چین

تاریخچه اختراعات چینی

چین در طول تاریخ منشأ بسیاری از اختراعات مهم بوده است که تمدن بشری را شکل داده اند

چهار اختراع بزرگ باستانی کاغذ (قرن 2 قبل از میلاد) چاپ (قرن 7) باروت (قرن 9) و قطب نما (قرن 11).

سایر اختراعات مهم چرخ ریسندگی زمان سنج آبی ابریشم چینی (پورسلین) کاغذ توالت اسکناس میزان های زلزله سیستم های آبیاری و کانال سازی.

فناوری معاصر چین

امروزه چین به سرعت در حال تبدیل شدن به یک قدرت فناوری جهانی است

فناوری 5G چین پیشگام در توسعه و استقرار فناوری 5G است با شرکت هایی مانند هواوی که تجهیزات پیشرفته مخابراتی را توسعه می دهند.

هوش مصنوعی چین سرمایه گذاری عظیمی در تحقیق و توسعه هوش مصنوعی انجام داده و برنامه ای ملی برای تبدیل شدن به رهبر جهانی در این زمینه تا سال 2030 دارد.

تجارت الکترونیک پلتفرم هایی مانند علی بابا و JD.com چشم انداز خرده فروشی را متحول کرده اند در حالی که سیستم های پرداخت موبایلی مانند علی پی و وی چت پی چین را به جامعه ای تقریباً بدون پول نقد تبدیل کرده اند.

خودروهای الکتریکی شرکت هایی مانند BYD و NIO در حال پیشرفت سریع در بازار خودروهای الکتریکی هستند.

اکتشافات فضایی برنامه فضایی چین شامل ایستگاه فضایی تیانگونگ ماموریت های کاوش ماه (چانگ ای) و مریخ (تیان ون) است.

فرهنگ معاصر چینی

سینما و تلویزیون چینی

صنعت سینما و تلویزیون چین در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته است

سینمای چین چین دومین بازار بزرگ سینمایی جهان است. کارگردانان برجسته ای مانند ژانگ ییمو چن کایگه و جیا ژانگکه شهرت جهانی دارند. فیلم هایی مانند “قهرمان” “خانه خنجرهای پرنده” و “سه اسلحه” به موفقیت های بین المللی دست یافته اند.

درام های تلویزیونی درام های تاریخی و فانتزی چینی مانند “نیرومند و زیبا” و “عشق و سرنوشت” محبوبیت زیادی در آسیا و فراتر از آن پیدا کرده اند.

انیمیشن چینی صنعت انیمیشن چین با آثاری مانند “نه کلان” و “بیگ فیش و بگونیا” در حال رشد است.

موسیقی چینی

موسیقی چینی طیف گسترده ای از سبک های سنتی و مدرن را شامل می شود

موسیقی سنتی چینی استفاده از سازهایی مانند ارهو (ویولن دو تاره) گوژنگ (چنگ چینی) دیزی (فلوت بامبو) و پیپا (لوت گلابی شکل). موسیقی اپرای پکن و موسیقی سیچوان نمونه های برجسته موسیقی سنتی هستند.

موسیقی پاپ چینی (C-Pop) شامل خوانندگان محبوبی مانند جی چو وانگ لیهون و لی یوچون که در سراسر آسیا طرفدار دارند.

موسیقی راک و هیپ هاپ چینی این سبک ها در میان جوانان چینی محبوبیت روزافزونی پیدا کرده اند.

مد و طراحی چینی

مد چینی ترکیبی از سنت و مدرنیته است

لباس های سنتی هانفو (لباس سنتی دوران هان) چیپائو/چونگسام (لباس زنانه) و تانگجوانگ (کت مردانه) که امروزه در مناسبت های خاص پوشیده می شوند.

طراحان مد چینی طراحانی مانند گوو پی ما که و هوییشان ژانگ در صحنه بین المللی مد حضور دارند.

برندهای لوکس چینی برندهایی مانند شانگ شیا و نیرشی که طراحی چینی معاصر را ارائه می دهند.

سفر به چین نکات عملی

بهترین زمان برای سفر به چین

بهترین زمان برای سفر به چین به منطقه مورد بازدید بستگی دارد

بهار (آوریل-مه) آب و هوای معتدل در بیشتر مناطق. زمان مناسب برای بازدید از پکن شانگهای و مناطق دیگر.

پاییز (سپتامبر-اکتبر) هوای خشک و آفتابی با دمای مطلوب. مناسب برای بازدید از بیشتر مناطق چین.

زمستان (دسامبر-فوریه) مناسب برای بازدید از جنوب چین مانند هنگ کنگ و ماکائو. همچنین زمان برگزاری سال نوی چینی (معمولاً در اواخر ژانویه یا اوایل فوریه).

تابستان (ژوئن-اوت) گرم و مرطوب در بیشتر مناطق. مناسب برای بازدید از تبت و مناطق شمال غربی.

آداب و رسوم اجتماعی

آشنایی با برخی آداب و رسوم اجتماعی چین می تواند به تجربه سفر بهتر کمک کند

احترام تعظیم کردن یا دست دادن روش معمول سلام و خداحافظی است. احترام به افراد مسن تر بسیار مهم است.

کارت ویزیت کارت ویزیت باید با دو دست رد و بدل شود و با احترام دریافت شود.

هدیه دادن هدایا معمولاً با دو دست تقدیم می شوند. اجتناب از هدایایی با رنگ سفید (نماد عزا) یا ساعت (که می تواند نشانه پایان زندگی تلقی شود).

غذا خوردن استفاده از چوب غذا و گذاشتن آنها به صورت افقی روی میز یا بشقاب در هنگام عدم استفاده. قرار دادن چوب غذا به صورت عمودی در برنج نشانه بدشگونی است.

مهمان نوازی چینی ها معمولاً مهمان نواز هستند و تعارف کردن غذا و نوشیدنی به مهمانان رایج است.

غلبه بر موانع زبانی

زبان می تواند یکی از چالش های اصلی سفر به چین باشد

اپلیکیشن های ترجمه اپلیکیشن هایی مانند گوگل ترنسلیت بایدو ترنسلیت یا مایکروسافت ترنسلیتور می توانند کمک بزرگی باشند.

یادگیری عبارات اساسی آموختن چند عبارت اساسی مانند “سلام” (نی هائو) “ممنونم” (شیه شیه) و “کجاست…” (…زای نالی) می تواند مفید باشد.

راهنمای سفر استفاده از راهنمای سفر یا تور با راهنمای فارسی زبان می تواند تجربه بهتری فراهم کند.

کارت هتل همیشه کارت هتل خود را که آدرس به زبان چینی روی آن نوشته شده همراه داشته باشید.

آشنایی با فناوری و پرداخت های چینی

چین در استفاده از فناوری های پرداخت موبایلی پیشرو است

وی چت و علی پی این دو اپلیکیشن برای پرداخت های روزمره در چین بسیار رایج هستند. گردشگران می توانند با اتصال کارت بین المللی خود به این اپلیکیشن ها از آنها استفاده کنند.

کارت UnionPay این کارت در سراسر چین پذیرفته می شود و در برخی بانک های خارجی نیز قابل دریافت است.

پول نقد همچنان داشتن مقداری پول نقد (یوان) برای مکان هایی که پرداخت الکترونیکی را نمی پذیرند ضروری است.

وی پی ان (VPN) بسیاری از وب سایت ها و اپلیکیشن های غربی در چین مسدود هستند. استفاده از VPN می تواند به شما امکان دسترسی به سرویس هایی مانند گوگل فیسبوک و واتساپ را بدهد.

نتیجه گیری چین گذشته حال و آینده

دیدنی های چین بازتابی از تاریخ غنی و فرهنگ عمیق این سرزمین هستند؛ کشوری که از شکوه امپراتوری های باستانی تا پیشرفت های خیره کننده امروزش همواره جایگاهی ویژه در تاریخ بشر داشته و همچنان با سرعتی چشمگیر در حال تحول است.

امروزه چین ترکیبی جذاب از سنت و مدرنیته را ارائه می دهد. در حالی که آسمان خراش های مدرن شانگهای افق شهر را می پوشانند مردم همچنان جشن های سنتی مانند سال نوی چینی را با شور و شوق برگزار می کنند. این تعادل بین حفظ میراث فرهنگی و پیشرفت فناورانه چین را به مقصدی منحصر به فرد برای بازدیدکنندگان تبدیل کرده است.

به عنوان یکی از قدرت های اقتصادی برتر جهان چین به شکل دهی آینده جهان ادامه خواهد داد. درک فرهنگ تاریخ و جامعه چین برای هر کسی که می خواهد دنیای قرن 21 را بفهمد ضروری است.

چه به دنبال تجربه آشپزی متنوع چینی باشید در میان آثار باستانی قدم بزنید از مناظر طبیعی خیره کننده لذت ببرید یا با پیشرفت های فناورانه آشنا شوید چین چیزی برای ارائه به همه دارد. در پایان این ترکیب غنی فرهنگی تاریخی و مدرن است که چین را به مقصدی بی نظیر تبدیل کرده است که هر سال میلیون ها بازدیدکننده را از سراسر جهان جذب می کند.

 

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *