هورادی همراه همیشگی شما .

سردار غلامحسین غیب پرور


سردار غلامحسین غیب پرور یکی از چهره های برجسته نظامی جمهوری اسلامی ایران و از فرماندهان با سابقه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که در طول چهار دهه فعالیت نظامی فرهنگی و امنیتی نقش برجسته ای در تحولات کشور ایفا کرد.

سردار غلامحسین غیب پرور

سردار غلامحسین غیب پرور
اطلاعات زمینه
تولد 1342 - 1963 میلادی
محل تولد شیراز
مرگ 15 ژوئیه 2025 برابر با 25 تیر 1404
پیشه سردار سپاه انقلاب اسلامی

سردار شهید غلامحسین غیب پرور از دفاع مقدس تا شهادت

او در تاریخ 15 ژوئیه 2025 برابر با 25 تیر 1404  بر اثر عوارض ناشی از مصدومیت های شیمیایی دوران دفاع مقدس به شهادت رسید و در زمره شهدای ملی جای گرفت.

زندگی نامه سردار غلامحسین غیب پرور تولد تحصیلات و ورود به سپاه

غلامحسین غیب پرور در سال 1963 (1342 هجری شمسی) در شهر شیراز متولد شد. او دوران کودکی و نوجوانی خود را در فضای انقلابی دهه 1350 گذراند. از همان سال های ابتدایی انقلاب علاقه مندی اش به فعالیت های سیاسی و مذهبی نمود یافت. حضور فعالانه او در اجتماعات انقلابی باعث شد که در دوران نوجوانی از مدرسه اخراج شود.

با شروع جنگ تحمیلی در سال 1980 سردار غیب پرور مانند بسیاری از جوانان ایرانی جذب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد. روحیه جهادی و تعهد دینی وی مسیر ورودش به فرماندهی های عملیاتی را هموار ساخت.

نقش سردار غیب پرور در دوران دفاع مقدس و فرماندهی های رزمی

حضور فعال غیب پرور در جبهه های جنگ هشت ساله ایران و عراق از سال 1981 آغاز شد. او ابتدا به عنوان نیروی رزمی در لشکرهای سپاه فجر و کربلا فعالیت می کرد اما به سرعت به سطوح فرماندهی ارتقا یافت. در طول جنگ مسئولیت هایی از جمله جانشینی و سپس فرماندهی لشکر 19 فجر فرماندهی تیپ امام حسین و ایفای نقش در عملیات های مهمی مانند کربلای 5 و والفجر 8 را برعهده داشت.

او در جریان یکی از عملیات ها در منطقه جنوب دچار آسیب شیمیایی شد که نهایتاً همین آسیب ها به شهادتش در سال 2025 منجر شدند.

مسئولیت های کلان پس از جنگ از نیروی زمینی تا ریاست بسیج

پس از پایان جنگ سردار غیب پرور به مسئولیت های راهبردی در ساختار سپاه پاسداران منتقل شد. از مهم ترین مناصب او می توان به موارد زیر اشاره کرد

  • فرماندهی سپاه فجر استان فارس (سال های دهه 1990)
  • فرماندهی قرارگاه امام حسین علیه السلام
  • فرماندهی نیروی زمینی سپاه به مدت محدود
  • ریاست سازمان بسیج مستضعفین (از 2016 تا 2019)

در دوره ریاست او بر سازمان بسیج توجه ویژه ای به توسعه فعالیت های فرهنگی اردوهای جهادی و تربیت نیروهای انقلابی صورت گرفت. او با تأکید بر مردمی سازی بسیج بارها اعلام کرد که هدفش ایجاد بستری برای خدمت به همه اقشار جامعه است بدون توجه به خط کشی های سیاسی.

مواضع اجتماعی سیاسی و فرهنگی سردار غیب پرور

سردار غیب پرور همواره مواضعی شفاف و گاه صریح در قبال تحولات اجتماعی کشور داشت. وی در چند نوبت نسبت به برگزاری کنسرت های موسیقی در شهرهای مذهبی ابراز نگرانی کرد و خواستار رعایت اصول اخلاقی در برنامه های فرهنگی شد. همچنین از منتقدان جدی فضای مجازی بی قانون و تهاجم فرهنگی غرب بود.

در سال های پایانی عمرش به عنوان جانشین فرمانده قرارگاه امنیتی امام علی فعالیت داشت و در کنترل ناآرامی های داخلی نقش مهمی ایفا کرد.

شهادت سردار غیب پرور به دلیل عوارض شیمیایی

در صبح روز 15 ژوئیه 2025 (25 تیر 1404 شمسی) خبر درگذشت سردار غیب پرور در رسانه های رسمی منتشر شد. طبق بیانیه سپاه پاسداران علت شهادت ایشان عوارض ناشی از مصدومیت شیمیایی در جبهه های جنگ تحمیلی عنوان شد.

پیکر ایشان با حضور گسترده مردم همرزمان و شخصیت های سیاسی در تهران و سپس در زادگاهش شیراز تشییع و در گلزار شهدای شیراز به خاک سپرده شد.

واکنش ها و پیام های تسلیت پس از شهادت

پس از اعلام خبر شهادت بسیاری از فرماندهان عالی رتبه نیروهای مسلح شخصیت های سیاسی نمایندگان مجلس و اقشار مختلف مردم با انتشار پیام هایی این ضایعه را تسلیت گفتند. سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه در پیامی نوشت

«سردار غیب پرور از چهره های ماندگار مقاومت ولایتمداری و خلوص بود و یاد و نام او برای نسل جوان بسیجی الهام بخش خواهد بود.»

رسانه های داخلی نیز با تیترهایی همچون «فرمانده ای که ساده زیست و سرباز ماند» از او یاد کردند.

ویژگی های شخصیتی سردار غیب پرور از نگاه همرزمان

از مهم ترین ویژگی های رفتاری سردار غیب پرور می توان به تواضع مردمی بودن انضباط بالا و روحیه جهادی اشاره کرد. وی جلسات صبحگاهی منظمی داشت که در آن با بسیجیان جوان دیدار می کرد و به آموزش اصول اعتقادی اخلاقی و نظامی می پرداخت. همچنین در دوران مسئولیت خود بارها به مناطق محروم کشور سفر کرد و پیگیر حل مشکلات مردم شد.

خدمات فرهنگی و اجتماعی سردار غیب پرور در سال های پایانی عمر

سردار غیب پرور در کنار مسئولیت های نظامی فعالیت های فرهنگی گسترده ای نیز داشت. او از بانیان اصلی چندین یادواره شهدا موکب های اربعین و اردوهای جهادی در مناطق کم برخوردار جنوب کشور بود. همچنین حمایت مادی و معنوی از هیئات مذهبی را از وظایف خود می دانست و در مناسبت های مختلف حضور فعال داشت.

میراث سردار غیب پرور برای نسل آینده

میراث سردار غیب پرور تنها به دستاوردهای نظامی او محدود نمی شود. نسل جوان بسیجی ساختار سازماندهی شده آموزش نیروهای مقاومت فرهنگ ایثار و همچنین انسجام درونی سپاه از نتایج تلاش های فکری و مدیریتی اوست.

او الگویی بود از پیوند ایمان و مدیریت انقلابی که تا لحظه آخر عمر با همان روحیه مجاهدت زیست و به شهادت رسید.

دید کلی به تولد تا شهادت سردار

سردار شهید غلامحسین غیب پرور را می توان یکی از ستون های مستحکم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته دانست. از میدان های آتش در جنوب غرب کشور تا جلسات راهبردی در سازمان بسیج او همواره مرد عمل بود. شهادت او پایانی بود بر زندگی سراسر مجاهدت اما راه و یادش تا سال ها الهام بخش باقی خواهد ماند.

تگ‌ های این مقاله:

اطلاعات مقاله

نویسنده: علیرضا
دسته بندی: بیوگرافی , سیاسی
نوشته شده در: 25 تیر 1404 | 22:53
به روز رسانی شده در: 25 تیر 1404 | 23:05
بازدید ها: 34 بازدید

نظرات کاربران

هنوز نظری ثبت نشده است.

ارسال نظر